Ooit was ik een klein onzeker meisje die geen verbinding aan durfde te gaan met anderen. Dat kleine meisje is gelukkig opgegroeid  tot een vrouw die een leven leidt zoals zij dat wil en niet zoals anderen dat van haar verwachten. Met vallen en opstaan en continue uitdagingen op relationeel gebied. Een langdurige relatie waarbij zo nu en dan ook gevoelens voor anderen ontstonden. Situaties die in een monogame relatie niet ‘mogen’. Mezelf afvragen of ik niet gek was. Twijfelen aan de invulling van mijn liefdesleven. Nu kan ik zeggen dat ik van mijn leven een reis heb gemaakt waarin ik het pad bewandel op de manier die ik wil. Samen met anderen, soms even alleen. Ik kom er steeds weer achter dat ik de verbinding met mijzelf goed moet hebben om die ook aan te kunnen gaan met anderen. Ik ben erachter gekomen dat ik heel graag verbinding aan ga met anderen, op welk vlak dan ook. Wie ben ik dan nu?

Ik ben Eline, partner van Rense, moeder van Dana en Roan en relatiecoach. De verbinding met mezelf aangaan heeft ervoor gezorgd dat ik mijn hart durf te volgen en mijn gevoel te vertrouwen. Ik ben verder gekomen dan ik ooit had durven dromen. Ik doe waar ik het meest van hou en verbind mij met mensen om hen de inzichten te geven die hen weer verder gaan helpen.  

Tijdens mijn Bachelor psychologie heb ik verschillende technieken en methodieken geleerd die ik toepas tijdens het coachingsproces. Ik coach intuïtief, waarin ik rekening houd met de kennis en kunde die mijn coachee al heeft. Ieder persoon is uniek, ieder coachingsproces dus ook.

Ik kies de mensen die met mij mee mogen lopen op mijn pad, dat kan jij ook!  


 


 

Waar staat Tautan Coaching voor?

Tautan is het Indische woord voor verbinding. Mooie symboliek die voor mij het cirkeltje rond maakt. Een Nederlandse moeder, een vader uit Indonesië. Iedere Indo is anders, ieder mens is uniek, maar hoe mooi is het om in mijn eigen bedrijf mijn Indo-zijn uit te dragen door de naam Indisch te laten zijn. Hoe ik ben geworden wie ik ben, kan je hieronder lezen. Eline in de liefde en Eline als professional, twee rollen in mijn leven die ik invul op de manier die bij mij past. Het is niet één voor allen en allen voor één. Het leven is een zoektocht vol verbindingen, die altijd een doel dienen.


In de Liefde

Polyamorie

Op mijn 15e ben ik mijn eerste grote liefde tegengekomen en 21 jaar later is hij nog steeds een grote liefde. Wij hebben zoveel meegemaakt, dat kan ik nooit met iemand anders delen en zou ik overigens ook niet willen. 

Mijn liefdesrelatie is sterk en stabiel, we vormen een gezin, hebben 2 kinderen, alles is goed. Toch begon ik in mijn relatie steeds meer te merken dat ik iets miste. Door dit in 2015 bespreekbaar te maken met Rense kwamen wij tot de ontdekking dat hij ook soms het gevoel heeft dat hij zich moet inhouden qua gevoel naar anderen. Na heel veel gesprekken, inlezen en nog meer gesprekken besloten we om onze relatie te ‘openen’. Gaandeweg kwamen wij beiden tot de ontdekking dat wij gevoelens hebben voor anderen en dat dat niet van invloed is op het gevoel dat wij voor elkaar hebben. We kregen beiden een relatie met een ander en dit voelde heel erg goed. 

Het is zoeken en zeker niet altijd makkelijk. Vrijheid is heel belangrijk voor mij, zolang alle partijen maar eerlijk en respectvol met elkaar omgaan. Die vrijheid heeft ertoe geleid dat ik al 21 jaar een fantastische relatie heb met de vader van mijn kinderen en daarnaast heb ik een aantal jaar een 2e liefdesrelatie gehad. Vooral de vrijheid en mogelijkheid tot daten en het vinden van nieuwe relaties geeft een goed gevoel. Polyamoreus leven is voor mij dé manier om mijn liefde te kunnen uiten, verdelen, geven en ontdekken. 


Verbinden

De verbinding aangaan met anderen is wat ik mijn hele leven al doe en nu wil ik ook anderen ondersteunen in deze ontdekkingstocht die nooit stopt. Ik ben altijd op zoek naar verbinding, met mijzelf en anderen.

Verbinding is de energie die bestaat tussen mensen wanneer zij zich gezien, gehoord en gewaardeerd voelen, kunnen geven en ontvangen zonder oordeel en steun en kracht ontlenen aan de relatie.” - Brené Brown

De woorden van Brené Brown slaan de spijker op de kop. Ik wil mij gezien, gehoord en gewaardeerd voelen; wie niet?! Geven en ontvangen zonder oordeel is een kernwaarde van mij. Steun en kracht ontlenen uit de relatie is waar ik voor waak, maar waar ook ik soms nog zoekende in ben. Dat proces stopt nooit en door de jaren heen heb ik geleerd hoe ik die relatie vorm wil geven. Ik wil met alle liefde mijn kennis en ervaring delen, zodat anderen ook de verbinding voelen zoals zij dat willen. 


Dit ben ik

Eline, ik schijn licht op dat wat gezien en gevoeld mag worden zodat jij je onvoorwaardelijk vrij kan voelen. 

Overweeg jij ook een non-monogaam leven? Laten we dan in verbinding komen zodat ik jou kan leren hoe dit in jouw relatie vorm kan krijgen. Als Professional

Mijn reis begint als 18-jarig meisje en hier ben ik nu: een vrouw die haar Bachelor in Psychologie heeft behaald en met liefde en passie werkt. Hier had ik als 18-jarig meisje alleen maar van durven dromen, maar nu maak ik mijn dromen waar. Lees hier over mijn reis, en wie weet kruisen onze paden. 


Pesten op de werkvloer
Tijdens mijn opleiding Sociaal Dienstverlener mocht ik stagelopen bij een huis van bewaring. Fantastisch, dacht ik. Totdat ik ervaarde dat ik er niet bij hoorde. De begeleiding waarbij ik mij veilig hoorde te voelen als stagiaire, waar ik het vak van hoorde te leren, sloot mij buiten. Ik werd gepest en moest mijn stage beëindigen, omdat zij mij niet geschikt vonden. Ik moest een andere stageplek zoeken en vond deze in de verslavingszorg. Hier voelde ik mij op mijn gemak, de doelgroep, de collegae, de werkzaamheden; het beviel mij prima en ik voelde mij gewaardeerd. Mijn eerste negatieve en positieve ervaring vlak na elkaar als beginnend professional. 

De verslavingszorg bleek een schot in de roos en ik ging na een aantal jaar verder de zorg in bij een locatie waar mensen met een verslaving onder begeleiding wonen. In dit team werd ik met open armen ontvangen, door bijna iedereen. Ik heb in dit team een heftige periode ervaren. De verbinding tussen de collegae bleek niet gezond. Ik werd er middenin gezogen en heb mij moeten verweren tegen een hoop negatieve energie. Ik ben de strijd aangegaan en heb mijn rechten opgeëist, maar dit ging niet vanzelf. Veel stress, twijfel, oordelen, onderwaardering, machtsmisbruik. Al met al een negatieve periode waar ik wel heel veel van geleerd heb. Mijn onzekerheid veranderde langzaam in zekerheid en door de juiste steun heb ik voor mijzelf gekozen.


Durf te gaan
Ik ben gaan studeren en tijdens mijn bachelor psychologie ontdekte ik hoe verstoord de verbindingen zijn binnen het team en welke rol ik daar zelf in had. Tegen het einde van mijn studie durfde ik een andere baan aan te nemen. Een baan waarin ik zelfstandig werk, een baan die ik zelf mag invullen, een baan waar ik bijna helemaal mijzelf kan zijn. Na nog een paar jaar verslavingszorg, heb ik er toch voor gekozen om mijn doelgroep te verbreden. Als POH-GGZ ondersteun ik mensen die vastlopen op welke manier dan ook. 

Droom
Naast het werken in loondienst is het mijn wens om werk te doen zoals ik het wil. Ik neem de stap, ik spring in het diepe. Ik begin mijn eigen coachingspraktijk. Ik ga mensen helpen om inzichten te krijgen in de verbindingen die zij in hun leven hebben. Op liefdesgebied, maar zeker ook op professioneel gebied. De relaties op het werk hebben zoveel invloed op het privéleven. Ik weet dat mensen zich sterker voelen wanneer zij de juiste verbindingen op de juiste plekken met de juiste mensen kunnen ervaren. 


Dit ben Ik
Dit is wie ik ben en wat mij heeft gevormd. Hier ben ik Eline, een verbinder, een positief mens met een randje sarcasme en iemand waarbij open- en eerlijkheid hoog in het vaandel staan. Ben jij toe aan verdieping, verandering, verbetering van de verbindingen in jouw leven, neem contact met mij op. Samen kijken wij wat ik voor jou kan betekenen.